Automatická izolace DNA a RNA nově i s IVDR certifikací

Maxwell® RSC a Maxwell® RSC 48 jsou kompaktní automatizované platformy pro purifikaci nukleových kyselin, která zpracovávají současně až 16 (Maxwell® RSC) nebo až 48 vzorků (Maxwell® RSC 48). Použitím předplněných kazet Maxwell® RSC přináší konzistentní a spolehlivou purifikaci DNA nebo RNA z různých typů vzorků a vyšší výkon. Intuitivní grafické rozhraní usnadňuje používání přístroje. Proč si vybrat právě Maxwell a ne jiný konkurenční přístroj? Odpověď najdete v tomto článku!

Izolátory nukleových kyselin Maxwell pro výzkum i klinické diagnostické laboratoře

Novinka pro rok 2023 - IVDR certikace

Maxwell rodina se rozrostla o dva přístroje splňující kritéria plně v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/746, v platném znění. Přístroje Maxwell CSC a Maxwell CSC 48 splňují požadavky IVDR s klasifikací třídy A. Jsou dodávány s CE certifikací IVDR.

K dispozici jsou odpovídající IVDR kity:

  • Maxwell® CSC RNA Blood Kit
  • Maxwell® CSC DNA Blood Kit 
  • Maxwell® CSC DNA FFPE Kit 
  • Maxwell® CSC Genomic DNA Kit
  • Maxwell® CSC RNA FFPE Kit 
  • Maxwell® CSC Viral Total Nucleic Acid Kit
  • Maxwell® CSC Whole Blood DNA Kit

12680CB fade.jpg

Technologicky přístroje vychází z izolátorů Maxwell RSC a Maxwell RSC 48 které i nadále zůstávají v nabídce pro akademické, univerzitní a veterinární laboratoře a výzkumné klinické aplikace.

Předností Maxwellu CSC a CSC 48 je mimo jiné možnost přepínání v rámci IVD (diagnostického) a RUO (výzkumného) módu. Je pak možné pracovat s jedním přístrojem jak v režimu IVD (kity Maxwell CSC) tak v režimu RUO (ekonomicky výhodnější kity Maxwell RSC).

Maxwell® RSC a Maxwell® RSC 48

V roce 2008 jsme nainstalovali první Maxwell v Česku, konkrétně ve fakultní nemocnici v Plzni. Společnost Promega od té doby uvedla na trh několik optimalizovaných variant přístroje. V současnosti jsou k dispozici dvě varianty: Maxwell® RSC a Maxwell® RSC 48. V obou případech se jedná o kompaktní automatizovanou platformu pro purifikaci nukleových kyselin, která zpracovává současně až 16 (Maxwell® RSC) nebo až 48 vzorků (Maxwell® RSC 48). Použitím předplněných kazet Maxwell® RSC přináší konzistentní a spolehlivou purifikaci DNA nebo RNA z různých typů vzorků a vyšší výkon. Intuitivní grafické rozhraní usnadňuje používání přístroje. Integrovaný systém "vision" s rozsáhlým indikátorem LED snižuje potenciál chyby uživatele tím, že ověří správné umístění kazety, eluční zkumavky a dalšího příslušenství. Pokud se vyskytne nějaký problém, systém vás informuje. Čtečka čárového kódu usnadňuje sledování vzorků. Součástí obou variant je samozřejmě UV lampa, umožňující dekontaminaci vnitřních povrchů přístroje.

AS1520.jpg    AS1450-2.jpg    AS1480-3.jpg

Ukázka předplněných kazet Maxwell. Zleva Whole Blood DNA Kit, DNA FFPE Kit, ccfDNA Plasma Kit

 

Proč právě Maxwell® RSC?

Mnoho z Vás si jistě položí otázku, proč vybrat právě Maxwell RSC, když trh nabízí celou řadu zdánlivě analogických přístrojů? Odpovědí na tuto otázku je více, níže Vám představíme 3 hlavní důvody, proč doporučujeme koupi právě RSC platforem.

Reference

Přístroje jsou umístěné v laboratořích s různým provozem a objemem vzorků. Naše izolátory najdete na odděleních mnoha fakultních nemocnic (Ostrava, Plzeň, Olomouc, Brno, Praha), soukromých diagnostických laboratoří i akademických a univerzitních pracovišť. V případě zájmu rádi poskytneme kontakt na konkrétní referenční zákazníky s konkrétními typy vstupních vzorků.

Aplikační flexibilita

Maxwell® RSC je uzavřený systém a k dispozici je široké spektrum kitů určených na konkrétní typy vstupních vzorků (krev, buňky, tělní tekutiny, tkáně, FFPE atd.). Tím však není omezeno použití pouze na tyto vzorky. K dispozici je celá řada aplikačních protokolů s optimalizací právě pro tyto nestandardní vzorky. Současně Promega neustále vyvíjí nové kity. Nové protokoly jsou pak zdarma k dispozici samostatně či v pravidelných ročních aktualizacích.

Spolehlivost

Výše zmíněný Maxwell® instalovaný v roce 2008 je i přes kadodenní provoz v hemato-onkologické laboratoři stále plně funkční, a to bez jediného servisního zákroku. Stejně jsou na tom další nainstalované Maxwelly u našich zákazníků. Tato mimořádná spolehlivost je způsobena vlastní technologií přístroje. Na rozdíl o většiny konkurenčních přístrojů izolujících nukleové kyseliny na principu separace magnetických partikulí, Maxwell® v průběhu celého procesu nemanipuluje s tekutou složkou. Nejedná se tedy o „liquid handler“, ale o tzv. „magnetic particules moover“. Přístroj tedy není na rozdíl od svých konkurentů vybaven pipetory, pumpami či komplikovaným systémem hadiček a podobně. Konstrukce je výrazně jednoduší a současně odolnější vůči potenciálním poruchám, opotřebení a dalším závadám. Na rozdíl od pipetujících automatů nevytváří uvnitř přístroje aerosoly, které mohou být příčinou křížových kontaminací.

13570CA.jpg

Pokud vás koncept Maxwell® RSC zaujal, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme, spojíme s referenčním zákazníkem, popřípadě zprostředkujeme podporu přímo od dodavatele. V případě že projevíte zájem, tak stále probíhá naše akce nezávazné vyzkoušení přístroje přímo ve vaší laboratoři.

 

Všechny kompatibilní kity a další technické informace naleznete v e-shopu zde: https://www.eastport.cz/cz/eshop/kategorie/20/automaticka-purifikace-nukl-kyselin

 

Jaká je cena izolátoru nukleových kyselin Maxwell RSC?

38882366-RSC48_BannerImage_WhiteBackground_147x98cm.jpg

Zjistit cenu přístroje Maxwell RSC

 

Rychlý kontakt pro vaše dotazy

Mgr. Ondřej Ptáček, Ph.D., ondrej.ptacek@eastport.cz, 602 200 982