Label-free buněčné analyzátory novinka pro rok 2023

Máme velkou radost, že jsme tento rok mohli přidat do svého portfólia buněčné analyzátory od společnosti Axion Biosystems. Tato společnost nabírá ve světe velice rychle na popularitě a to především díky spolehlivosti přístrojů, funkcionalitám a také přívětivým cenám oproti podobným konkurenčním přístrojům.

Přístroje Meastro od společnosti Axion jsou novinkou v našem portfoliu. Tyto elektrofyziologické přístroje jsou založené na měření napětí „elektricky aktivních“ buněk, jako jsou neurony nebo kardiomyocyty, v mikroelektrodovém poli. Případně lze měřit impedanci ve všech typech přisedlých buněk a sferoidů. Své využití tak najdou v neurovědách při studiu parametrů sítě neuronů, v kardiologii, ale i při měření viability a toxicity buněk. Klíčovou výhodou tohoto přístupu je monitoring živých buněk v čase, a to bez použití jakéhokoli barviva, či jiné značky. Pro navození fyziologického prostředí pro buňky mají Maestro bioelektronické systémy vlastní kontrolu CO2 a teploty. Prozatím byly uvedeny na trh čtyři přístroje: Maestro Edge využívaný v neurovědách, při studiu srdeční fyziologie i pro měření buněčné kondice, jeho starší bratr pro high-throughput screening – Maestro Pro, a následně jednodušší systémy sloužící pouze k analýze viability buněk pomocí impedance – Maestro Z a Maestro ZHT.

MEA přístroje

Analytické systémy Multiwell Maestro MEA pro label-free testy účinnosti v reálném čase.

Maestro-Edge2-2.jpg Maestro Edge
Maestro-Pro-v5-3.jpg Maestro Pro

Moduly pro rozšíření MEA přístrojů - Lumos

Lumos™ je vícejamkové zařízení pro přenos světla, které vám umožní začlenit do vašeho výzkumu in vitro nejmodernější techniky optických testů, jako je například optogenetika. Moduly Lumos umožňují stimulaci fotosenzitivních buněk a proteinů, pomocí světelných impulzů různých vlnových délek a intenzit. K modulu je dodáván softwarový balík pro jednoduchou tvorbu a programování světelné stimulace.

Lumos-24-v2.jpg Lumos 24
Lumos-48-v2.jpg Lumos 48
Lumos-96-v2 (1).jpg Lumos 96

Kompatibilní destičky pro MEA přístrojovou techniku

CytoView MEA

CytoView MEA jsou prémiové vícejamkové destičky s mikroelektrodovým polem (MEA), které přináší jedinečný přístup k informacím o buněčné elektrické síti. Tento typ destiček tenké průhledné dno jamek pro vizualizaci kultury a multiplexování testů. Destičky CytoView MEA jsou černé nebo bílé a jsou k dispozici ve formátech 6, 24, 48 a 96 jamek. Poskytují signály s nízkým šumem a lze je odečítat v průběhu dnů, týdnů nebo měsíců.

  • Záznam vysoce kvalitních dat: Technologie elektrod PEDOT zajišťuje sběr signálů nejvyšší kvality. 
  • Možnost spojení s mikroskopií: Destičky mají průhledné dno a je tedy možné sledovat buňky pomocí mikroskopu přímo v destičkách bez nutnosti přepipetování
  • Možnost multiplexingu s dalšími fluorescenčními a luminiscenčními metodami: Destičky jsou kompatibiliní s většinou mikrodestičkových readerů na trhu

Cytoview MEA

BioCircuit MEA Plate

Destičky BioCircuit s mikroelektrodovým polem (MEA) poskytují vysoce kvalitní výsledky. Jedná se o neprůhledné a zároveň o ekonomicky nejvýhodnější MEA destičky. K dispozici jsou formáty 24-, 48- a 96-jamkové destičky. Jsou vybaveny nízkošumovými záznamovými elektrodami, speciálními stimulačními elektrodami (pouze 24- a 48-jamkové verze) a speciálními trychtýřky na destičce, které zjednodušují přípravu destičky.

  • Vždy přesné zacílení buněk: Na dně každé jamky jsou speciální trychtýřky, které soustřeďují kapku vzorku vždy nad elketrodami
  • Záznam vysoce kvalitních dat: Desky BioCircuit MEA poskytují vysoce kvalitní výsledky za nízkou cenu
  • Víčka pro kontrolu prostředí: Víčka snižující odpařování a vestavěné komory pro kontrolu vlhkosti pomáhají kontrolovat prostředí buněk
  • Možnost stimulace buněk: Každá elektroda je schopna zaznamenávat nebo stimulovat vaše buňky. Navíc 24- a 48- jamkové formáty obsahují speciální stimulační elektrodu, která zvyšuje stimulační kapacitu 

BioCircuit MEA.png

Maestro impedační přístroje

Maestro-Z Maestro-TrayZ.jpg Maestro-ZHT-2.jpg
Maestro Z Maestro TrayZ Maestro ZHT

Axion přístroje

Kompatibilní destičky CytoView-Z

Cytoview-Z mikrodestička se používá na měření impedance a nachází své uplatnění v měření buněčné kondice (proliferace, viabilita, morfologie). Tyto mikrodestičky mají záznamovou elektrodu zabudovanou v povrchu každé jamky, což umožňuje neinvazivní měření impedance bez nutnosti jakkoli značnit buňky, a to po dobu několika dní, týdnů nebo měsíců. Destičky disponují průhledným dnem a je tedy možné měření multiplexovat se zobrazovacími technikami, případně jinými testy. Destičky mají vestavěné zásobníky na vodu pro udržení ideální vlhkosti a zabránění odpařování kapaliny z destičky.

Cytoview-Z  se dodávají ve formátech 96- a 384-jamek a jsou kompatibilní s přístroji Maestro Z , Maestro ZHT, 96-jamková destička navíc i s Maestro Edge a Maestro Pro systémy.

Snímek obrazovky 2023-04-17 v 17.01.07.png

Pod značnou Axion Biosystem naleznete nově také imiging systémy!

Víte, že společnost Cytosmart je nyní součástí porfolia Axion Biosystem. Mění se názvy, ale katologová čísla zůstavají stejná.

Axion Omni.jpg    Lux 3FL.png   Lux 2

 

Více o světelných a fluorescenčních mikroskopech se dočtete zde

 

Kontaktujte nás!

Axion Biosystems – Ing. Vojtěch Andrle, 724 241 350, vojtech.andrle@eastport.cz

Axion Biosystems imaging systémy – Mgr. Patrícia Holubová, 721 867 038, patricia.holubova@eastport.cz