Glomax - nejcitlivější luminometry na trhu

Přístroje řady GloMax® jsou dedikované luminometry nebo multimode readery s nejcitlivější detekcí luminiscence na trhu. Nízké hodnoty pozadí a celková konstrukce našich přístrojů znamenají, že výsledky detekované pro každou jamku na přístroji GloMax® vám umožňují používat luminiscenční eseje za téměř fyziologických podmínek. Proč si vybrat právě GloMax® a ne jiný konkurenční přístroj? Více se dozvíte v tomto článku, který jsme pro vás připravili.

Úvodem je nutné zmínit že platforma Glomax® je filtrový multimode reader. Pokud si nejste jisti, zdali potřebujete monochromátor, filtrový reader nebo hybridní reader, pak vám doporučujeme přečíst si článek: ‚‚Monochromátor nebo filtr? Který reader je lepší?‘‘.

Společnost Promega, náš přední dodavatel, nabízí široké portfolio produktů a technologií v oblasti genomiky, proteomiky, buněčné biologie, forenzních věd a mnoha dalších. Jevu bioluminiscence využívá Promega již desítky let při vývoji svých esejí v oblastech luciferázových genových reportérů, stanovení a detekce cytotoxicity, viability a apoptózy buněk, metabolických esejí a bioesejí. Ve většině případů se jedná o vysoce citlivé metody, které mohou snadno ztratit na účinnosti, pokud se k jejich stanovení nepoužijí luminometry s detektory odpovídající citlivosti. Před lety proto Promega představila koncept GloMax. Jeho zjednodušeným principem je spojení špičkové přístrojové techniky, citlivé bioluminiscenční chemie a aplikační podpory, vše od jediného dodavatele.

glomax-navigator-plate-reader-luminometer.jpg

Přístroj Glomax Navigator

Luminometry Glomax®

Přístroje řady GloMax® jsou dedikované luminometry nebo multimode readery s nejcitlivější detekcí luminiscence na trhu. Nízké hodnoty pozadí a celková konstrukce našich přístrojů znamenají, že výsledky detekované pro každou jamku v přístroji GloMax®, vám umožňují používat luminiscenční eseje za téměř fyziologických podmínek. Výměnné clonky pro různé typy destiček zajišťují redukci cross-talku v sousedících jamkách. Přístroj také disponuje automatickým nastavením gainu, kdy si přístroj automaticky nastavuje gain pro každou jamku zvlášť bez nutnosti zdlouhavého ladění ideální hodnoty pro celou destičku. Výsledkem je ideální citlivost pro celý dynamický rozsah měřených signálů, což zabraňuje saturaci detektoru nebo falešně negativním výsledkům v případě slabých signálů. Readery GloMax® jsou dostupné v různých konfiguracích. Základní Navigator disponuje pouze detekcí luminiscence, modely Explorer a Discover pak i detekcí fluorescence a absorbance. 

Proč právě GloMax®?

Mnoho z Vás si jistě položí otázku: "Proč vybrat právě GloMax® Navigator, Explorer či Discover, když trh nabízí celou řadu zdánlivě analogických přístrojů?" Odpovědí na tuto otázku je několik:

–⁠ Nejcitlivější luminometr na trhu – detekční limit 3·10-21 mol firefly luciferázy, lineární dynamický rozsah 9 řádů a crosstalk menší než 3·10-5

–⁠ Intuitivní ovládání přístroje prostřednictvím tabletu – snadná tvorba nových a úprava stávajících protokolů, přehledná vizualizace výsledků, jejich analýza a export

–⁠ Automatické nastavení gainu

–⁠ Otevřený systém s přednastavenými protokoly pro všechny luciferázové eseje a buněčné eseje Promegy – systém není uzavřený a umožňuje snadnou modifikaci a optimalizaci stávajících i tvorbu nových protokolů

–⁠ Kompletní řešení GloMax® – přístroje, reagencie i podpora od jednoho dodavatele

Pokud vás koncept GloMax zaujal, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme, spojíme s referenčním zákazníkem, popřípadě zprostředkujeme podporu přímo od dodavatele. V případě zájmu o tento přístroj, pro vás máme dobrou zprávu. Stále probíhá naše akce nezávazné vyzkoušení přístroje přímo ve vaší laboratoři.

Technické informace o přístroji najdete v e-shopu zde: https://www.eastport.cz/cz/eshop/kategorie/4/luminometrie

 

Rychlý kontakt pro vaše dotazy:

Mgr. Ondřej Ptáček, Ph.D., ondrej.ptacek@eastport.cz, 602 200 982

Ing. Vojtěch Ledvina, Ph.D., vojtech.ledvina@eastport.cz, 725 320 796