Detekce western blotů, ELISA, FRET a flash luciferázových esejí pomocí jednoho přístroje?

Detekce western blotů, ELISA, FRET a flash luciferázových esejí pomocí jednoho přístroje? Ano, i to je možné! Představujeme mikrodestičkový multimode reader SpectraMax iD5 od firmy Molecular Devices.

SpectraMax iD5 je mikrodestičkový multimode reader, který je v základní výbavě schopen měřit v těchto módech:

— absorbance

— fluorescence

— luminiscence

— časově rozlišená fluorescence (TRF)

— fluorescenční polarizace

Tento přístroj disponuje hybridní optikou, takže si můžete zvolit mezi měřením pomocí monochromátorů nebo pomocí filtrů, popř. kombinací obou. Kombinuje tak citlivost filtrových readerů, vhodných např. pro měření luminiscenčních esejí, a flexibilitu výběru vlnové délky monochromátorových přístrojů. Pokud se chcete dozvědět dozvědět více o rozdílech mezi těmito technologiemi, sepsali jsme pro vás následující článek: Monochromátor nebo filtr? Vybíráme multimode reader.

Unikátní technologie western blot – citlivá a kvantitativní detekce díky chelátům europia

SpectraMax iD5 umožňuje také detekci western blot pomocí zesíleného TRF modulu. Přístroj můžete o tento modul sami upgradovat bez nutnosti vrácení přístroje výrobci. Principem metody je měření TRF europiem značených sekundárních protilátek vázající širokou škálu často užívaných primárních protilátek. Poločas fluorescence chelátů europia se pohybuje v řádu µs, na rozdíl od ns u běžných fluoroforů. To umožňuje měření dlouho poté, co excitační světlo i fluorescence jakéhokoliv jiného fluoroforu ve vzorku vyhasla, což výrazně zvyšuje poměr signál/pozadí, a v důsledku i citlivost a širší dynamický rozsah testu. Využití TRF také zvyšuje stabilitu signálu. Není tedy nutná detekce bezprostředně po smíchání, naopak je možná detekce i o měsíc později bez ztráty signálu.

SpectraMax iD5 - Western blot close up.jpg Western blot jpeg.jpg

 

Měření zábleskových „flash“ testů pomocí injektorů se speciálními funkcemi

Reader SpectrMax iD5 umožňuje měření zábleskových luminiscenčních ("flash") esejí díky systému unikátně konstruovaných injektorů. Obsahuje totiž peristaltické pumpy, díky kterým není objem přiváděné reagencie omezen, což může být u klasických nástřikových injektorů problém. Dalším speciálním parametrem je tzv. „reverse prime“ funkce, umožňující zpětné nasátí reagencie, která zůstala nezreagovaná v hadičkách injektorů. Tím se snižuje mrtvý objem na méně než 10 µl, což ocení zejména uživatelé pracující s drahými reagenciemi. Dalšími unikátními funkcemi jsou „Smart Inject“ funkce pro současné vstřikování a míchání kapaliny na mikrodestičce a „overflow protection“ funkce ochrany před vytékáním reagencie z destičky.

Zvýšená citlivost a široký dynamický rozsah měření fluorescence a luminescence

Molecular Devices vyvinulo přístroj s několika novými prvky, které zlepšují citlivost a další parametry, díky nimž si udržuje SpectraMax iD5 svůj náskok před konkurencí. Prvním parametrem je fotonásobič, který je chlazený na -5 °C. Zchlazením fotonásobiče dochází ke snížení šumu pozadí a tím ke zvýšení citlivosti v celém spektru a zejména v blízkém infračerveném pásmu. Zároveň lze fotonásobič nastavit na automatický mód. Díky této funkci je přístroj schopný porovnávat hodnoty relativních fluorescenčních jednotek mezi jednotlivými experimenty (destičkami). Další předností iD5 je možnost nastavení výšky optiky nad vzorkem, což je důležité kvůli variabilitě ve výšce destiček mezi výrobci. Změřením vzorku v několika výškách odhalíme potenciální crosstalk mezi jamkami, který může být problémem u mnoha destičkových readerů. Následným měřením v ideální výšce zvýšíme dynamický rozsah a citlivost testu.

Nejmodernější reader na trhu

SpectraMax iD5 disponuje řadou moderních prvků. Jako první reader přináší možnost měření a prohlížení výsledků nejen pomocí softwaru, ale také pomocí dotykového displeje. Je jen na Vás, zda zvolíte rychlou nebo podrobnou analýzu.

SpectraMax iD5 temperature.jpg

Unikátní moderní technologií je také NFC port zabudovaný v přístroji. Přiložením čipu k NFC portu umožníte načtení vašeho profilu s Vašimi výsledky a protokoly na dotykovém displeji.

SpectraMax iD5 - NFC close up.jpg

Tato technologie je oblíbená zejména v případě více uživatelů přístroje. Výsledky změřené pomocí softwaru lze poslat na vzdálený počítač v síti, pomocí QuickSync programu. 

 

Cena mikrodestičkového multimode readeru iD5?

Požádat o nezávaznou cenovou nabídku

 

Zaujal Vás tento přístroj? Za kvalitou námi prodávaných výrobků si stojíme, proto si můžete tento přístroj v rámci demo akce zapůjčit zdarma. Více informací o této akci naleznete zde. Rádi Vám poskytneme také reference od našich zákazníků.

 

Pro cenovou nabídku, pomoc s výběrem ideálního přístroje nebo jakéhokoliv dotazu, kontaktujte našeho přístrojového specialistu:

Molecular Devices: Ing. Vojtěch Andrle, 724 241 350, vojtech.andrle@eastport.cz