Nová generace přístroje 4D-Nucleofectoru od firmy Lonza

Nucleofector® od firmy Lonza je unikátní typ elektroporátoru, který je schopen s vysokou účinností doručit transfekovanou DNA přímo do jádra buněk a zachovat jejich viabilitu. Díky tomu dokáže účinně transfekovat i obtížně transfekovatelné buňky. Nedávno uvedla společnost Lonza na trh novou generaci tohoto přístroje, kterou bychom Vám tímto chtěli představit.

Nukleofekce od firmy Lonza je unikátní technologie založená na elektroporaci, která je schopna s vysokou účinností doručit transfekovanou DNA přímo do jádra buněk a zachovat jejich vysokou viabilitu. Účinnost této metody je zajištěna unikátní kombinací elektrických pulzů a specifických kitů optimalizovaných pro jednotlivé typy buněk. Díky tomu dokáže Nucleofector účinně transfekovat i buněčné linie obtížně transfekovatelné běžnými chemickými metodami, jako jsou primární, kmenové nebo imunitní buňky. Pro jednotlivé typy buněk jsou navíc dostupné optimalizované protokoly s doporučenými programy pulzů, které zajišťují úspěšnou transfekci hned při prvních experimentech. Za vše mluví i množství publikací, ve kterých byla nukleofekce využita. Od svého představení před dvaceti lety byla úspěšně použita ve více než 10 000 recenzovaných článcích a toto číslo dále roste. Své místo najde v rozličných oborech, ať už se zabýváte výzkumem chorob, genovou terapií, imunoterapií nebo produkcí a použitím kmenových buněk.

4D-Nucleofector-Y-Unit-2-2.jpeg    4D-Nucleofector-X-Unit-2.jpeg    4D-Nucleofector-96-well-Unit-2-2.jpeg

Modulární jednotky zleva: 24jamková kultivační destička, 20 µl 16jamkové stripy, 96jamková destička

 

Základem celého přístroje je 4D-Nucleofector® Core Unit, tzv. základní jednotka. Ta slouží jako řídící centrum pro další připojené moduly a nově byla upravena a vylepšena o velký dotykový displej pro snadnější a intuitivnější ovládání. Ke Core Unit se pak připojují jednotky pro jednotlivé formáty transfekce. X Unit je určená pro transfekci suspenzních buněk ve 100 μL kyvetách a 16-jamkových stripech, Y Unit pak pro transfekci adherentních buněk, jako jsou např. neurony, v 24-jamkovém formátu. Novinkou je i modernizovaná 96-well Unit pro transfekci v 96-jamkových destičkách, která prošla faceliftem a je ideální pro optimalizaci transfekce většího množství vzorků, protože v každé jamce lze nastavit jiný protokol. Umožňuje také transfekci bakterií. Lze ji zapojit i do robotických pipetovacích stanic a celý proces transfekce tak plně automatizovat. Poslední jednotkou, kterou lze ke Core Unit připojit je LV Unit (large volume) pro velkoobjemové transfekce až 109 buněk najednou.

Mezi další výhody přístroje patří:

  • Vynikající transfekční účinnost až 90 % pro plazmidovou DNA a 99 % pro oligonukleotidy v kombinaci s vysokou funkčností
  • Jednoduchá obsluha s více než 650 specifickými protokoly, které garantuji úspěšnou transfekci už při prvních experimentech
  • Možnost transfekce v různých objemech a počtech vzorků - kyvety, 16-jamkové stripy, 96-jamkové destičky, velké objemy (2-3 ml)
  • Snadné rozšíření přístroje = vysoká flexibilita a možnost škálování transfekce do vyšších objemů
  • Nevyžaduje vyšší úrovně biologické bezpečnosti jako virální metody
  • Podpora větších plazmidů/kotransfekce = vhodné i pro veliké proteiny
  • Podpora CRISPR/Cas9 a cílené genomové editace

 

Pokud máte zájem o vyzkoušení přístroje zdarma nebo máte potíže s transfekcí Vašich buněk, neváhejte nás kontaktovat a domluvíme Vám zapůjčení demo přístroje na vyzkoušení.

 

Rychlý kontakt: Mgr. Patrícia Holubová, 721 867 038, patricia.holubova@eastport.cz