Nový dodavatel siTOOLS – experti na RNA

Zahajujeme spolupráci s firmou siTOOLs. Tento německý startup vyvíjí reagencie pro výzkum RNA. Jejich vlajkovým produktem je patentovaná technologie siPOOLs, která řeší jinak častý problém off-target efektů v RNAi experimentech.

East Port navázal spolupráci s německou firmou siTOOLs, jejíž výrobky se hodí všem, které zajímá regulace genové exprese, studium funkce proteinů nebo transkriptomika. V následujícím článku představíme nejdůležitější produkty siTOOLs a pokud Vás jejich řešení pro RNAi nebo RNA pulldown zaujme, rádi doplníme podrobnější informace pro konkrétní aplikace.

Jedná se o čerstvou spolupráci, takže portfolio siTOOLs ještě zpracováváme pro web East Portu. Dočasně proto pro hledání doplňujících informací použijte přímo web siTOOLs. Veškeré produkty máme k dispozici a můžeme na ně ihned vystavit cenovou nabídku. U většiny položek existují i speciální malá balení pro testování.

1. siPOOL

Chcete se vyhnout složitým validacím vaší siRNA a opakování experimentů s různými siRNA? Pool třiceti optimálně navržených siRNA zajistí efektivní knockdown vybrané mRNA bez off-target efektů (zásadní rozdíl oproti typickému poolu čtyřech siRNA). Pool je finančně výhodnější než nákup několika jednotlivých siRNA a zajistí neprůstřelnost experimentů z pohledu recenzentů během peer review. siPOOLs cílené na několik tisíc nejčastěji silencovaných mRNA jsou ihned připravené k odeslání, jinak je pool možné navrhnout proti kterémukoli anotovanému transkriptu z jakéhokoliv organizmu. Tato technologie je ideální i pro screeningové projekty. Off-target efekty můžou snadno přivést váš výzkum do slepé uličky, odkud se dostat zpět na správnou cestu stojí spoustu času a peněz, takže investice do patentované technologie siPOOLs se jednoznačně vyplatí.

siPOOL_technology.jpg

2. riboPOOL

Hledáte elegantní způsob, jak se zbavit ribozomální RNA před RNA-seq? riboPOOL je flexibilní a cenově dostupné řešení. Tato komplexní směs biotinylovaných DNA oligonukleotidů odstraní více než 95 % cytoplazmatické i mitochondriální rRNA. K dispozici jsou připravené pooly pro všechny běžně studované organizmy a pro jakýkoli exotický organizmus je možné vyrobit kit na zakázku, pokud má známé sekvence ribozomální RNA. V nabídce máme i směsi jako např. pan-prokaryotní pool pro metagenomické aplikace. Princip riboPOOL lze adaptovat i na jiné RNA, např. globinovou RNA v případě krevních vzorků nebo SARS-CoV-2 RNA při studiu genové exprese nakažených buněk. Odstranění nežáoucí RNA ze vzorku nabízí siTOOLs i jako servis. Odstranění rRNA nevnáší do transkriptomických dat bias tak jako selekce polyadenylovaných RNA, nehledě na to, že zdaleka ne všechny potenciálně zajímavě RNA polyA konec mají.

riboPOOL-cropped.PNG

 3. raPOOL

Zajímají vás, s čím interaguje vaše oblíbená RNA? raPOOL umožňuje afinitní purifikaci libovolné mRNA nebo lncRNA v komplexu s RNA-vazebnými proteiny a nukleovými kyselinami. Díky této optimálně navržené směsi biotinylovaných DNA oligonukleotidů docílíte stonásobného nabohacení vaší cílové RNA pomocí purifikace na streptavidinem pokrytých magnetických částicích.

rna_affinity_workflow.jpg

4. Servis

Outsourcujte celý svůj RNAi screening nebo RNA-seq experiment. Obzvlášť pokud nejste na tyto experimentální přístupy experty, je outsourcing nejefektivnější a nejlevnější řešení. Budete mít jistotu, že dostanete výsledky v řádném termínu, rovnou zanalyzované a pečlivě dokumentované.

Shrnutí nabídky siTOOLs můžete zhlédnout také na následujícím krátkém videu. Produktům siTOOLs můžete věřit, používají je nejen vědci z akademických institucí, ale i firmy jako Roche, J&J nebo Bayer.

Rychlý kontakt: Ing. Vojtěch Ledvina, Ph.D. +420 725 320 796, vojtech.ledvina@eastport.cz