Genetický analyzátor Spectrum Compact CE

Firma Promega uvádí nově na trh vlastní přístroj pro Sangerovo sekvenování a fragmentační analýzu na bázi kapilární elektroforézy – Spectrum Compact CE.

Jak už název napovídá, Spectrum Compact CE je velmi kompaktní přístroj navržený pro použití s 4–6 barvivovými STR kity na bázi fluorescenčně značených dideoxynukleotid trifosfátů. Jelikož se jedná o otevřenou platformu, přístroj je plně kompatibilní s kity od firmy Promega i dalších výrobců, a umožňuje flexibilní využití pro širokou škálu aplikací od de novo sekvenování, ověřování výsledků NGS až po detekce mutací, mikrosatelitů nebo určování velikosti PCR produktů.

Základní parametry přístroje:

  • Rozměry: výška 60 cm, šířka 40 cm, hloubka 60 cm
  • Kapacita přístroje: 1–32 vzorků (čtyři osmijamkové stripy zkumavek)
  • Kapacita nástřiku: 4 kapiláry
  • Délka kapilár: 36 cm
  • Počet fluorescenčních kanálů: 6
  • Dva separační polymery – zvlášť pro Sangerovo sekvenování a fragmentační analýzu

Software přístroje umožňuje jednoduché ovládání pomocí dotykové obrazovky nebo připojeného počítače. Výsledky analýz jsou ukládány ve formátech .fsa nebo .ab1 a jsou plně kompatibilní s komerčně dostupnými programy jako je GeneMarker, Mutation Surveyor nebo GeneMapper. K dispozici jsou předplněné pufry a polymery a stejně tak i další příslušenství, jako jsou destičky, septa a zkumavky. Veškerý spotřební materiál je navíc snadno vyměnitelný a díky značení pomocí čárových kódů lze sledovat veškeré potřebné informace. Díky všestrannému využití a velmi jednoduchému ovládání se tak jedná o přístroj, který si najde své místo ve výzkumné laboratoři i při rutinní klinické analýze.

V případě zájmu kontaktujte našeho produktového specialistu:

Vojtěch Ledvina, Ph.D., 725 320 796, vojtech.ledvina@eastport.cz